Εισβολή στην Ουκρανία: Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία για τον αγωγό Nord Stream 2.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει», είπε η Τάλμαν-Γκουτ. «Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους», εξήγησε στο κανάλι SRF.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων.

Το έργο του αγωγού μήκους 1.200 χιλιομέτρων κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, που σχεδιάστηκε για να διπλασιάσει τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, επικρίθηκε έντονα από την αρχή.

Ο Nord Stream 2 θα λειτουργούσε παράλληλα με τον ήδη υπάρχοντα αγωγό φυσικού αερίου, τον Nord Stream 1, ο οποίος συνδέει το Vyborg στη Ρωσία με το Greifswald στη βόρεια Γερμανία και λειτουργεί από το 2011.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ