«Τη Δευτέρα ο Τσίπρας εξαγγέλει δημοψήφισμα»: Πανικός, τι απαντά το Μαξίμου

Τι απάντησε το Μαξίμου σε δημοσίευμα οτι ο Τσίπρας θα εξαγγείλει δημοψήφισμα τη Δευτέρα;

Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου η οποία εκφράστηκε μέσω κυβερνητικών κύκλων προκάλεσε το δημοσίευμα του Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και του δημοσιογράφου Γιώργου Κατσίγιαννη.

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για φήμη διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας και την ανακοίνωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Με ανεπίσημες διαρροές, το Μαξίμου διαψεύδει έντονα και με δόσεις πανικού το δημοσίευμα για δημοψήφισμα τη Δευτέρα, καθώς ο Τσίπρας φαίνεται να προκρίνει τον επώδυνο συμβιβασμό.

Διαβάστε τι έγραφε: «Επειδή αυτή η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε ριψοκίνδυνες επιλογές που αγγίζουν τα όρια της τυχοδιωκτικής τακτικής θα σας μεταφέρω μία πληροφορία που φούντωσε αργά χθες το βράδυ σε επιχειρηματικούς και τραπεζικούς κύκλους και σήμανε συναγερμό και στις Βρυξέλλες, στα γραφεία της κομισιόν.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέδιδαν προς συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη δευτέρα πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με ερωτήματα για την συνέχιση ή μη της λιτότητας.

Η συγκεκριμένη διαρροή που μπορεί να έγινε εκ του πονηρού στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής στρατηγικής του μεγάρου Μαξίμου έχει θορυβήσει τον «έξω κόσμο» και την επιχειρηματική ελίτ της χώρας ενώ η σχετική φημολογία έφτασε όπως ήταν λογικό και στις πρεσβείες των ξένων χωρών στην Αθήνα που από χθες άρχισαν να ενημερώνουν τις κυβερνήσεις.

Εάν πρόκειται για μπλόφα των Αθηνών αυτό θα αποδειχθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ωστόσο έχει σημάνει συναγερμός μέχρι τη Δευτέρα

www.fimes.gr