ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνιες για τους βουλευτές-διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ

Ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η συμμετοχή τεσσάρων βουλευτών του κόμματος στις διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι η θέση της υπέρ του εμβολιασμού είναι καθαρή.

Το γεγονός, δε, ότι στην διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ κατά του εμβολιασμού των υγειονομικών συμμετείχαν, πέραν του Παύλου Πολάκη, της Ραλλίας Χρηστίδου, της Χαράς Καφαντάρη, και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, καθιστά τη διαβεβαίωση του κ. Τσίπρα, του κ. Ξανθού και άλλων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί καθαρής θέσης του κόμματος υπέρ του εμβολιασμού, και δη του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, πολιτικό ανέκδοτο.

Επικρίσεις

«Λάθος σήμα προς την κοινωνία» χαρακτήρισε η εφημερίδα «Εποχή» το γεγονός ότι οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωσαν κατά του εμβολίου στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ, απηχώντας τις θέσεις της μεγαλύτερης κίνησης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, των 53+.

Σε αντίθεση με τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας περί καθαρής θέσης υπέρ του εμβολιασμού, συνεχίζοντας να κλείνει το… μάτι στους αντιεμβολιαστές παρέχοντάς τους πολιτική στήριξη, η «Εποχή» επισημαίνει ότι «ήταν λάθος σήμα και μάλιστα σοβαρό από την πλευρά των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που παραβρέθηκαν, και μάλιστα ως αντιπροσωπεία του κόμματος, στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ και σημειώνει: «Θολώνει την καθαρότητα της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού και διευρύνει το χώρο επιρροής στις ανορθολογικές θέσεις του Π. Πολάκη, που εκμεταλλεύονται κατά κόρον οι “έξυπνοι” τροφοδότες του αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύματος».

Εσωκομματικά πυρά

Είναι, δε, αξιοσημείωτο και αποτελεί σημείο έντονης κριτικής στους χειρισμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από την εσωκομματική αντιπολίτευση το γεγονός ότι επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας στην Υγεία-δομές πρόνοιας αλλά και της προσωρινής απόλυσης και της στέρησης μισθού και από την άλλη στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών. Σε όλους όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε μάλιστα πως στηρίζουν τα εργασιακά αιτήματα των υγειονομικών αλλά όχι την αντιεμβολιαστική στάση τους, η «Εποχή» αναφέρει: «Αν οι βουλευτές που παραβρέθηκαν ήθελαν να βοηθήσουν τους υγειονομικούς, μπορούσαν να επισκεφτούν ένα, π.χ., νοσοκομείο ή ένα ΕΚΑΒ και να δείξουν την αλληλεγγύη τους».

Το θέμα παίρνει διαστάσεις στο εσωτερικό, ιδιαίτερα μετά το «θέατρο» που παίχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη – και τελικά όλους όσοι παραβρέθηκαν- με τον δήθεν «πάγο» που επιχειρήθηκε να μπει στον κ. Πολάκη, αλλά δεν μπήκε ποτέ.

Παραλήρημα Πολάκη

Από τότε και μετά ο κ. Πολάκης συνέχισε και συνεχίζει το αντιεμβολιαστικό του παραλήρημα εντός και εκτός Βουλής, συνεχίζει τις αντιεπιστημονικές «συμβουλές» για χρήση πειραματικών φαρμάκων με εξακριβωμένες σοβαρές παρενέργειες. Οι θέσεις αυτές προκαλούσαν ήδη εσωκομματικές αντιδράσεις, που ενισχύθηκαν με τη συμμετοχή του Π. Πολάκη, της Δ. Αυγέρη, αλλά και των Ρ. Χρηστίδου και Χ. Καφαντάρη στην αντιεμβολιαστική διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Σε δύο βάρκες

Το θέμα λαμβάνει, δε, ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, με δεδομένο ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί σήμερα προγραμματισμένη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Θα ερωτηθεί; Και αν ερωτηθεί, τι θα πει τώρα που το επιχείρημα περί στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών έχει ήδη ακυρωθεί από τη φίλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα «Εποχή». Και πώς ο κ. Τσίπρας θα πείσει τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον εμβολιασμό και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, όταν δεν μπορεί να πείσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Πώς θα στηρίξει το επιχείρημα περί δήθεν περικοπής εργασιακών δικαιωμάτων μέσω… πανδημίας, όταν ο στενός του συνεργάτης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του κόμματος διαδηλώνει κατά του εμβολίου;

Και μάλιστα όταν δίνει συνέντευξη για να λανσάρει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του εμβολιασμού, θέλοντας να στηρίξει και το δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης;

Στη συνέντευξη στο OPEN, o κ. Τσίπρας δεν θα μιλήσει βεβαίως μόνο για τον εμβολιασμό. Θα επιχειρήσει να απαντήσει και στο τι έγινε με τον κ. Αποστολάκη, θα επιχειρήσει να χρεώσει στην κυβέρνηση το κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, στο ρεύμα και σε διάφορα άλλα βασικά προϊόντα κ.λπ.

fimotro.gr