Στις Βρυξέλλες ο Δημήτρης Παπαστεργίου

79570569074 n

Με παρουσιάσεις διακεκριμένων ξένων ομιλητών, απ’ όλη την Ευρώπη που κλήθηκαν να μιλήσουν για την καινοτομία και τις πιο «βιώσιμες πόλεις» και ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Η παρουσίαση έγινε παρουσία των αρμοδίων επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε μεταξύ άλλων.

Ποιοι είναι οι «εφιάλτες» μας; Τι απασχολεί περισσότερο τους Δήμους μας; Αν θέλουμε σήμερα στην Ελλάδα να ανταγωνιστούμε τη σύγχρονη Ευρώπη, θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης των Δήμων και των πόλεων , της αυτοδιοίκησης γενικότερα , ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί, φιλικοί προς τους κατοίκους μας και να λειτουργήσουμε σαν πόλος έλξης για επενδύσεις και επισκέπτες. Μεγάλη τιμή για εμένα, τα Τρίκαλα και όσους μέχρι σήμερα (και πριν από μένα) εργάστηκαν, προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο να μας καλούν σε επιτροπές τους Ευρωκοινοβουλίου. Σήμερα μιλήσαμε για την καινοτομία και τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες πόλεις μαζί με τους συναδέλφους από το Bristol, το Udine και το Delft. Άλλες πόλεις, άλλα προβλήματα αλλά κοινή η διάθεση για λύσεις σε Ευρωπαικό επίπεδο.

 

.