Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις απολύσεις στην ΕΑΣ Τρικάλων

KKE logo

Συνεχίζει τις πολιτικές του παρεμβάσεις το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ένωση- Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων, (ΕΑΣΤ). Η πρόσφατη παρέμβαση του Κόμματος είναι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με την πραγματοποίηση ερώτησης για το ζήτημα των απολύσεων στην ΕΑΣΤ.

Αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

« ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στην «Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρι¬σμός Τρικάλων» που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Χρησιμοποιώντας το εκβιασμό της απόλυσης η διοίκηση της συνεταιριστικής οργάνωσης «Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων» επιχειρεί να αναγκάσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με νέες μειώσεις των αποδοχών τους που θα αθροισθούν στη μείωση κατά 40% ήδη που έχει υποστεί με την μετενέργεια, εκ περιτροπής εργασία κλπ. Ήδη έχει προχωρήσει σε απολύσεις 4 εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις και απειλεί να προχωρήσει στην απόλυση των υπολοίπων.
Για την δεινή οικονομική κατάσταση των συνεταιριστικών οργανώσεων δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές που ήθελαν να ξεμπερδέψουν με τις συνεταιριστικές οργανώσεις αφού τις χρησιμοποίησαν για ρουσφέτια και για να απορροφήσουν τις επιπτώσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) προωθώντας ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικά τους στόχους της ΚΑΠ και της ΕΕ, για την ενίσχυση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στους τομείς της παραγωγής, της εμπορίας και επεξεργασίας των αγροτικών προϊόντων αλλά και τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Χρεοκόπησαν και τους συνεταιρισμούς και τους μικρομεσαίους αγρότες.
Ευθύνη έχουν και οι διοικήσεις που στήριξαν αυτές τις πολιτικές αλλά και με συγκεκριμένες επιλογές οδήγησαν τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε αδιέξοδο, για τα ελλείμματα και τα χρέη και όχι οι εργαζόμενοι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να πάρουν μέτρα ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στην «Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων» και να μην εφαρμοσθούν οι ατομικές συμβάσεις που υπογράφηκαν κάτω από την απειλή της απόλυσης.
Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης »

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

.