Ο Μιχάλης Ταμήλος ομιλητής σε ημερίδα για τους ΟΤΑ

44433211

Στο Αμφιθέατρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σήμερα Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης με θέμα
«Η Νέα Προγραμματική Περίοδος στους Ελληνικούς ΟΤΑ».

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από συμμετείχαν Δήμαρχοι Δήμων της Αττικής , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμάνος, ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ. Αττικής κ. Σαράντης καθώς και πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην ημερίδα , συμμετείχε ως ομιλητής ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμήλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απεύθυνε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος ,προκειμένου να αναλύσει θέματα οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση , ζητήματα για τα οποία, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος έχει μεγάλη εμπειρία.

Ο κ. Ταμήλος στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε σε θέματα σχεδιασμού και αξιολόγησης αναπτυξιακών προγραμμάτων που αφορούν τη τοπική αυτοδιοίκηση, μεταφέροντας στους αιρετούς των Δήμων της Αττικής, την τεχνογνωσία που έχει συσσωρεύσει από τη μακρά του θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

« Οι Δήμοι της Αττικής οφείλουν να επενδύσουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών που διαμένουν στις πυκνοδομημένες περιοχές της Βόρειας Αττικής. Η αναβάθμιση των νέων τεχνολογιών παρέχει την δυνατότητα στους δήμους να έχουν σύγχρονες λύσεις με χαμηλό κόστος. Ο Δήμος Νέου Ηρακλείου μπορεί να δημιουργήσει συνεργασίες με όμορους Δήμους και να γίνει πρωτοπόρος στην νέα περίοδο 2014-2020.»

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η οργανωτική επιτροπή ευχαρίστησε τον κ. Ταμήλο για τη συμμετοχή του στην Ημερίδα καθώς και για την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτησή του.

.