Ο Σπίρτζης έβγαλε στη σέντρα τον Αγοραστό!

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης κατά την αυτοψία του στη Θεσσαλία (Πήλιο, παράλια Λάρισας, Τρίκαλα) για τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία εξαπέλυσε μύδρους κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης έβγαλε στη σέντρα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό μιλώντας για τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους δήμους, κατά την περίοδο των ζημιών από την κακοκαιρία. «Έχει διαπιστωθεί έλλειμμα συνεργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι δυνατόν από την ημέρα που έβρεξε όλες τις αυτοψίες στο Πήλιο να τις έχουν κάνει κλιμάκια του Υπουργείου και να μην έχουν γίνει ακόμη από την Περιφέρεια τα τεχνικά δελτία, ενώ την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας να διακινεί ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους δήμους. Μάλλον γίνεται ακριβώς το ανάποδο και μια απλή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή τα ανέδειξε αυτά. Η αλήθεια πονάει πολλές φορές.

Τουλάχιστον στο Πήλιο έχει τεθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στα Τρίκαλα δεν έχει γίνει ούτε αυτό. “Αρα, ή έχουμε μια επιλεκτική δράση της Περιφέρειας ή κάτι άλλο συμβαίνει».

Χρ. Μπ. /larissanet.gr