Κις με κολοκυθάκια και μυρωδικά

Υλικά

Για τη ζύμη

    • 500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
    • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο σε κυβάκια
    • 2 αυγά
    • 1 κ. γ. αλάτι
    • 2 κ. γ. ζάχαρη
    • νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση

  • 600γρ. κολοκυθάκια καθαρισμένα καλά, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml γάλα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρ

 

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να φαίνεται το μίγμα σαν σβολιασμένο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνεται ομοιογενής. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίχνουμε λίγο νερό, κουταλιά-κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Θέλουμε να έχουμε μία ζύμη ελαστική, που δεν κολλάει στα χέρια. Μαζεύουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την κάνουμε μπάλα και την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη. Την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, να ξεκουραστεί.

Κατόπιν ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου και την απλώνουμε μέσα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά ο πάτος και τα πλαϊνά της. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάμε παντού με πιρούνι.

Για τη γέμιση: Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στο τέλος, προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, την κεφαλογραβιέρα, τη φέτα, το αυγό, τον δυόσμο, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βάζουμε μέσα στην ταρτιέρα το μίγμα της μπεσαμέλ που ετοιμάσαμε και στρώνουμε από πάνω τα κολοκυθάκια. Ψήνουμε την τάρτα στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφουρνίζουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε.