Υλικά
-
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4-5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
- 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 80 γρ. καλαμπόκι βρασμένο, κονσέρβα
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
- χυμό και λίγο ξύσμα από ένα λάιμ
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- λίγες σταγόνες από ξίδι κόκκινο
- 4 σταγόνες Tabasco & Worcestershire sauce
- ανθό αλάτιου
Διαδικασία
Για το κοτόπουλο: Σε μια επιφάνεια εργασίας χτυπάμε με έναν μπάτη τα στήθη του κοτόπουλου να λεπτύνουν και τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα για 2΄-3΄από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2΄επιπλέον. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και κρατάμε τα φιλέτα σκεπασμένα ελαφρά με αλουμινόχαρτο σε ζεστό μέρος. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα.
Για τα ζυμαρικά: Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος που έβρασαν, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το dressing: Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το σερβίρισμα: Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το σέλερι, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά με μια σπάτουλα και σερβίρουμε αμέσως.