Κατατέθηκε η μελέτη για το έργο στη Μεσοχώρα

mesoxora 34

Κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, που αξιοποιεί τα νερά του Αχελώου για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας και τα επαναφέρει στη φυσική κοίτη του ποταμού.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μελέτη εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα προβλεπόμενα από τα πρόσφατα εγκριθέντα Σχέδια Διαχείρισης των Υδατικών Διαμερισμάτων Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, και πρόκειται άμεσα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα παράγει 360 γιγαβατώρες ετησίως» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

«Αντιστοιχεί με το 10% της συνολικής παραγόμενης υδροηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Θυμίζω πως για το έργο της Μεσοχώρας έχουν ήδη στο παρελθόν επενδυθεί 283 εκατομμύρια ευρώ και για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται άλλα 110 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία είναι διαθέσιμα και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ. Το ΥΠΕΚΑ με τις ενέργειές του προωθεί αποφασιστικά την ολοκλήρωση και λειτουργία ενός έργου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα συμβάλλει στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και μάλιστα με ανανεώσιμους φυσικούς πόρους, συμβάλλοντας παράλληλα στους στόχους που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Διεθνή Κοινότητα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» πρόσθεσε.

.