Χρήστος Σιμορέλης: “Η διακοπή των αγώνων, δεν είναι λύση”

simorelis xristos

Με τα όσα βλέπουμε και ζούμε τον τελευταίο καιρό στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου φαίνεται πολύ καθαρά ότι μαίνεται ο πόλεμος των οικονομικών συμφερόντων μέσω των παραγόντων των μεγάλων ποδοσφαιρικών ΠΑΕ, που έχοντας την εύνοια της συγκυβέρνησης προσπαθούν να κερδίσουν όσο μεγαλύτερο μερίδιο γίνεται από την πίτα των ιδιωτικοποιήσεων, των ενεργειακών αγορών , της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της απελευθέρωσης της βιομηχανίας του αθλητικού τζόγου (βλέπε ΟΠΑΠ).

Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί αμήχανη τους φίλους της να αλληλοκατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες και κακουργήματα, να κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους δηλητηριάζοντας τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία.

Η βία, οι ξυλοδαρμοί, το λαθρεμπόριο, οι στημένοι αγώνες και άλλες κατηγορίες που ανταλλάσσουν οι εμπλεκόμενοι μεγαλοπαράγοντες δεν αφορούν τον αθλητισμό. Πολύ περισσότερο δεν αφορούν τους χιλιάδες των φιλάθλων που φτωχοποιούνται καθημερινά.
Υπό αυτές τις συνθήκες η διακοπή των πρωταθλημάτων μπορεί μεν να λειτουργεί κατευναστικά αλλά από μόνη της δεν αποτελεί λύση όσο οι μεγαλοπαράγοντες οπλίζουν τους οπαδικούς στρατούς και όσο η πολιτεία δεν παρεμβαίνει αποφασιστικά.

Με αυτούς τους όρους η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου καθίσταται επικίνδυνη όχι μόνο για αθλητές, διαιτητές και θεατές αλλά για την κοινωνία συνολικά.

Και θα κάνουν καλά οι φορείς των υπόλοιπων αθλημάτων και κυρίως των ερασιτεχνικών σωματείων να λάβουν όποια μέτρα κρίνουν αναγκαία ώστε να εμποδίσουν ενδεχόμενη επέκταση της επιχειρηματικής και οπαδικής σύγκρουσης και σε αυτά.

Χρήστος Σιμορέλης
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ