Ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς-όχι να διαφύγουν

skilogianis_dias
Την πεποίθησή τους ότι πρόθεση των δραστών ήταν να σκοτώσουν και όχι να διαφύγουν, εξέφρασαν στις καταθέσεις τους, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δέχθηκαν τα «πυρά» των ληστών στη συμπλοκή της 1ης Μαρτίου στου Ρέντη, όπου στοίχισε τη ζωή των δύο συναδέλφων τους, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.

Οι αστυνομικοί επεσήμαναν στις καταθέσεις τους ότι οι δράστες είχαν τη δυνατότητα να διαφύγουν σε αρκετά σημεία της καταδίωξης, που ακολούθησε  τη ληστεία στο Μενίδι, αλλά δεν το έπραξαν, καθώς ήθελαν να «σκοτώσουν» αστυνομικούς .

Όπως κατέθεσε ο συνοδηγός του Γιάννη Ευαγγελινέλη, Δημήτρης Κανελλόπουλος, για την εν ψυχρώ εκτέλεση του συναδέλφου του, όλα έγιναν αστραπιαία, μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν. «Μόλις φρέναρε ο οδηγός μου στο στενό και ενώ ήμασταν πάνω στη μηχανή, δεχθήκαμε τους πυροβολισμούς. Είδα λάμψη και ένιωσα πόνο στο στήθος, ο οδηγός μου είχε φάει σφαίρα. Πέφτοντας με χτύπησε με το κράνος στο πρόσωπο. Πήδηξα από τη μηχανή και ανταπέδωσα πυροβολώντας επτά φορές» εξήγησε στην κατάθεση του.

Ο Ε. Μητσάκης, ο οποίος επίσης δέχθηκε πυρά από καλάσνικοφ των δραστών, που διέλυσαν το κράνος του, έκανε λόγο στην κατάθεση του για «καταιγισμό σφαιρών» με «σταθερό ρυθμό» από την πλευρά των δραστών.

Τέλος, ο Α. Λυμπέριος σημείωσε στην κατάθεση του ότι θεωρεί πως τρία άτομα ήταν αυτά που έβαλλαν σε βάρος τους καθώς, όπως είπε, έβλεπε τρεις λάμψεις.


newsbomb.gr

 

 

.