Εισήγηση για Ίδρυση Δομή Στήριξη Ευπαθών Ομάδων από τον δήμο Τρικάλων

gkougkoustamos_copy

Την σύσταση επιτροπής προτείνει ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας κ. Γκουγκουστάμος προκυμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η σύσταση του κοινωνικού παντοπωλείου.Με εισήγηση που φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρει τα εξής.

Όπως γνωρίζετε η εποχή μας  χαρακτηρίζεται από μια παγκόσμια οικονομική κρίση, που έχει διαμορφώσει συνθήκες αδυναμίας κάλυψης πρωτογενών αναγκών επιβίωσης (διατροφής, ασφάλειας, υγείας) σε χιλιάδες ανθρώπους  .

Για την αντιμετώπιση των συνθηκών  αυτών ,  δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται σε πολλές πόλεις του κόσμου με τη συνεργασία  δημοσίων  φορέων, επιχειρήσεων και ιδιωτών, στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής και της  κοινωνικής εταιρικής ευθύνης , δομές υποστήριξης ευπαθών ομάδων, οι οποίες  παρέχουν δωρεάν βασικά αγαθά επιβίωσης (τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα κλπ) στους  έχοντες ανάγκη.

Ο Δήμος Τρικκαίων , στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σε  συνεργασία  με τους Γιατρούς του Κόσμου, και με την υποστήριξη της εκκλησίας, επιχειρήσεων, φορέων και ιδιωτών, προτείνει τη  δημιουργία αντίστοιχης  δομής υποστήριξης των εχόντων ανάγκη δημοτών του.

Για την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση της παραπάνω δομής προτείνεται η συγκρότηση 7μελούς Επιτροπής αποτελούμενη από:

τον εκάστοτε Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας ως Πρόεδρο

έναν  (1)  Δημοτικό Σύμβουλο

έναν (1) Εκπρόσωπο της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου»

έναν (1) Εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου

έναν (1) Εκπρόσωπο της Εκκλησίας

δύο  (2) κοινωνικούς επιστήμονες του Δήμου Τρικκαίων,

και η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης.