«Έξυπνα» κράνη που μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος εξ αποστάσεως για την αστυνομία

«Έξυπνα» κράνη που μπορούν να εξετάζουν τη θεσμοκρασία εκατοντάδων πολιτών ανά λεπτό αρχίζει να χρησιμοποιεί η αστυνομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο πλαίσιο προσπαθειών αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα κράνη αυτά χρειάζονται λιγότερο χρόνο και λιγότερη επαφή από τα παραδοσιακά θερμόμετρα, και μπορούν να μετρούν τη θερμοκρασία από απόσταση πέντε μέτρων, σαρώνοντας μέχρι και 200 άτομα το λεπτό. Εάν εντοπίσουν πυρετό, σημαίνουν συναγερμό.

REUTERS/AHMED JADALLAH
Η κινεζική KC Wearable αναφέρει ότι έχει πουλήσει πάνω από 1.000 κράνη μέτρησης θερμοκρασίας και έχει λάβει παραγγελίες από τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία.

«Θέσαμε σε εφαρμογή το έξυπνο κράνος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης, με τον Covid-19, σε όλα τα αστυνομικά τμήματα στο Ντουμπάι, καθώς και σε σταθμούς περιπολίας στην πρώτη γραμμή» είπε στο Reuters ο αστυνομικός Άλι αλ Ράμσι.

«Σε περίπτωση κάποιου με υψηλή θερμοκρασία, λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουμε το άτομο…και τότε αναλαμβάνουν νοσηλευτές και το πηγαίνουν στην κοντινότερη υγειονομική δομή.

REUTERS/AHMED JADALLAH

Η αστυνομία του Ντουμπάι χρησιμοποιεί τα κράνη για την εξέταση ατόμων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, μεταξύ των οποίων «σφραγισμένες» γειτονιές.

Οι χώρες του Περσικού Κόλπου έχουν κλιμακώσει τα τεστ τους μετά την καταγραφή αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων μεταξύ μεταναστών εργατών χαμηλών εισοδημάτων σε συνωστισμένα σπίτια.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στις χώρες του Κόλπου (πάνω από 8.000) και πάνω από 50 θανάτους.

naftemporiki.gr