Εκθεση φωτογραφίας του Ευθύμη Πλιάγκα στην Μεγάρχη

megarxi

“Μέσα από τα μάτια μου”, Μεγάρχη 2015, ονομάζεται η έκθεση φωτογραφίας του Ευθύμη Πλιάγκα,η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στην Μεγάρχη.

Πρόκειται για 20 φωτογραφίες κι ένα βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο περιγράφεται η κατάσταση του χωριού μέσα από τα μάτια του δημιουργού. Μια κατάσταση με τις ομορφιές του χωριού, αλλά κυρίως με όσα θεωρεί αυτός κακώς κείμενα.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος “επειδή αγαπώ τον τόπο μου, θεωρώ ότι αυτή η έκθεση ελπίζω να αποτελέσει έναυσμα, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γύρω από την κατάσταση του χωριού. Και δεν εννοώ τόσο την κρατική εξουσία ή τις δημοτικές αρχές, όσο τον κάθε ένα από εμάς, αν θέλουμε να ονομαζόμαστε πολίτες. Η Μεγάρχη αξίζει μεγαλύτερης φροντίδας και αγάπης.”

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 6μ.μ. του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Μεγάρχης, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 9 ως τη 1:30 το πρωί και από τις 5 ως τις 10 το απόγευμα. Η διάρκειά της έκθεσης για όποιον ενδιαφέρεται να την επισκεφτεί από άλλες περιοχές θα είναι ως την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

Η όλη προσπάθεια γίνεται με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου νεολαίας της Μεγάρχης.