Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων : Το Θέατρο του Καταπιεσμένου

afisa_copy_copy_copy_copy

 

 

 

Συνεχίζονται οι Μέρες έκφρασης και δημιουργίας, στον Μύλο Ματσόπουλου, που διοργανώνουν τα Θεατρικά Εργαστήρια  για παιδιά, νέους και ενήλικες του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.

Το Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων παρουσιάζει μια παράσταση Θεάτρου Φόρουμ, με τίτλο “30, φεύγοντας” την Τρίτη 29/5/12, ώρα: 21:00 στη «Σοφίτα» του Μύλου Ματσόπουλου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Εμψυχωτής ομάδας: Χριστίνα Κρίθαρη. Έλα να συμμετάσχεις στην εξέλιξη της πλοκής, να προβληματιστείς, να συζητήσεις, να παρέμβεις στις εξελίξεις και τελικά να φέρεις την ανατροπή.

Το Θέατρο του Καταπιεσμένου (Theatre of the Oppressed) είναι μια κοινωνική και πολιτική πράξη. Ο εμπνευστής του είναι ο Βραζιλιάνος Augusto Boal (1931-2009). Πρόκειται για μια μορφή θεάτρου που έχει εξαπλωθεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποιείται από πολλές ακτιβιστικές ομάδες ως εργαλείο κοινωνικής ζύμωσης ιδεών και εύρεσης λύσεων σε πραγματικά προβλήματα που αφορούν πραγματικούς ανθρώπους.

Μέσα από τα εργαλεία που μας δίνει η τέχνη του θεάτρου ο καθένας μπορεί να εκφράσει δικά του προβλήματα αλλά και δικές του διεξόδους. Ο σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι εκεί όπου η θεωρία και ο διάλογος χάνουν την δύναμή τους μέσα από γενικολογίες η πράξη του θεάτρου να ρίχνει γέφυρες ουσιαστικής επικοινωνίας. Μέσα από αυτή την διαδικασία το σύνολο μπορεί να διερευνήσει λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα με στόχο βεβαίως να ενθαρρυνθούν οι κοινότητες ν’ αυτοργανωθούν και να λύσουν τα όποια ζητήματα τους απασχολούν.

«Θέατρο μπορούν να κάνουν όλοι, ακόμα και οι ηθοποιοί»
«Θέατρο μπορεί να γίνει παντού, ακόμα και στο θέατρο»
Αugusto Boal