ΔΗΜΑΡ Τρικάλων: Άμεσα βιώσιμη συμφωνία

dimar55

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά για την σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών, επισημαίνεται η ανάγκη για “άμεση και βιώσιμη συμφωνία για να αποκλειστούν οριστικά τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη”.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης, ότι “η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι ακραία υφεσιακά μέτρα”

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί θετική εξέλιξη την σύγκληση, έστω και καθυστερημένα, του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με στόχο την εθνική συνεννόηση, καθώς και το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για βιώσιμη λύση. Η ρήξη με τους εταίρους πρέπει να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο. Οι εταίροι οφείλουν να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Εταίροι και κυβέρνηση πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συγκερασμού των διαφορών και όχι αδιαλλαξία.

Χρειάζεται μία βιώσιμη συμφωνία για να αποκλειστούν οριστικά τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη. Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι ακραία υφεσιακά μέτρα. Είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να καλυφθούν με τη συμφωνία οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα και ένα οριζόντιο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας είναι απαραίτητα στοιχεία για την υπέρβαση της κρίσης. Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της εθνικής συνεννόησης για μία βιώσιμη λύση. Εξάλλου, διά του Προέδρου της, ανέλαβε από τις αρχές Ιουνίου πρωτοβουλία με στόχο την εθνική συνεννόηση για την διαπραγμάτευση και έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

.