Χρήστος Λάππας: ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παραιτηθώ

Σε σημερινή του συνέντευξη στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Νομίζω πως υπάρχει μια γαλάζια καταιγίδα, η οποία στον παρονομαστή της έχει ένα κοινό αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Αυτό που την έφερε είναι από τη μια η αντίληψη του ΚΙΝΑΛ για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη η εμπράγματη νομιμοποίηση του να είσαι προοδευτικό κόμμα και να εφαρμόζεις συντηρητικές πολιτικές όπως τα μνημόνια.

Προφανώς και ήταν λάθος η άποψη μου για τη συνεργασία του ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Τρικκαίων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταφέραμε να ενώσουμε τις δυο δυνάμεις αυτές και το έδειξε το αποτέλεσμα όταν πήραμε μόλις 20%. Αυτό σημαίνει ότι ο ευρύτερος πολιτικός μας χώρος δεν στήριξε την αυτοδιοικητική αυτή προσπάθεια. Το ζήτημα φάνηκε ότι ήταν πολιτικό, και όχι προσώπου.

Θα ήθελα να δω και τους σταυρούς προτίμησης που θα πάρω, να λάβω και από εκεί ένα μήνυμα και έπειτα θα δω τι θα κάνω. Ίσως θα πρέπει να ασχολούμαι πλέον με τα…εγγόνια μου, γιατί φαίνεται ότι είμαι εκτός εποχής. Αν έρθω δεύτερος-τρίτος στη σταυροδοσία, αφήνω ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παραιτηθώ, δεν θέλω να μαζοχίζομαι όταν βλέπω ότι δεν με θέλει η κοινωνία. Και πρώτος να έρθω, θα είναι μια προσωπική επιτυχία σε μια συλλογική αποτυχία.»