Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με μέλι και μουστάρδα

Όλοι ξέρουν ότι το χοιρινό ταιριάζει φοβερά με το μέλι και τη μουστάρδα. Ακόμη κι αυτός ο κλασικός συνδυασμός όμως μπορεί να ενισχυθεί σε γεύση κι αρώματα: στη συνταγή που ακολουθεί οι μπριζόλες λαιμού μαρινάρονται για τέσσερις με πέντε ώρες σε ένα μείγμα με μέλι, μουστάρδα, ελαιόλαδο, σόγια σος, χυμό πορτοκαλιού, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά πριν πάρουν το δρόμο για τη σχάρα ή το φούρνο. Τρυφερές, ζουμερές, νόστιμες, είναι πραγματικά απολαυστικές.

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 6 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα) ή 2 κουτ. γλυκού ξερά
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το μέλι με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη σόγια σος, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά.
  2. Βάλτε σε ένα σκεύος τις μπριζόλες και αλείψτε τες με το μείγμα. Αφήστε τες σκεπασμένες στο ψυγείο για 4-5 ώρες και γυρίστε τες 1-2 φορές για να καλυφθούν από τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές.
  3. Ψήστε τες στη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία για 25-30 λεπτά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 45 λεπτά. Αλατίστε τες αφού ψηθούν.

ethnos.gr