Αρνίσιο μπουτάκι στον φούρνο

Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι να μαγειρέψετε το αρνάκι του Πάσχα, τηρώντας το έθιμο, αλλά αυτό το μπουτάκι που ψήνεται στο φούρνο με λευκό κρασί είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει με τη βαθιά του γεύση. Ο Βαγγέλης Δρίσκας το προτείνει με μπόλικο σκόρδο, που μαζί με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι και το φρέσκο δεντρολίβανο του δίνουν ιδιαίτερο άρωμα. Η σάλτσα του είναι πραγματικά πεντανόστιμη και σερβιρισμένη πάνω από τις φέτες του κρέατος το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό.

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπουτάκι με κόκαλο, περίπου 2 κιλά
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • από 1 κουτ. γλυκού ρίγανη και θυμάρι
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μουστάρδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε το μείγμα.
  2. Χαράξτε το κρέας σε διάφορα σημεία και αλείψτε το με το μείγμα.
  3. Βάλτε στο ταψί τα κρεμμύδια, ακουμπήστε το κρέας, το φρέσκο δεντρολίβανο και ρίξτε το κρασί και 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώστε ελαφρώς το κρέας και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C για 20 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180ο C και συνεχίστε το ψήσιμο για 1 ώρα.
  5. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά στο γκριλ (στους 220ο C ) για να πάρει ωραίο χρώμα εξωτερικά.
  6. Για να το σερβίρετε, κόψτε το σε φέτες, περιχύστε το με τη σάλτσα που σχηματίστηκε στο ταψί και αλατίστε αν χρειαστεί με ανθό αλατιού. Σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας και συνοδέψτε το με μουστάρδα.

ethnos.gr