Αθαν. Γκανάς: Δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε απίθανο ένα μεγάλο μετασεισμό το επόμενο διάστημα

Για την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου στη Θεσσαλία, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο δημοσιογράφο Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Τρικαλινής καταγωγής γεωλόγος-σεισμολόγος και Διευθυντής έρευνας στο γεωδυναμικό ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς.

Αναφορικά με την εξέλιξη του φαινομένου ο κ. Γκανάς υπογράμμισε πως το σεισμικό φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά, αφού μετά τον μεγάλο σεισμό ακολουθούν άλλοι μικρότεροι μετασεισμοί. Όσον αφορά τον δίδυμο μεγάλο σεισμό των 5, 9 ρίχτερ που ακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης, τόνισε πως πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που μπορεί να συμβεί όμως, ενώ η επιτροπή των ειδικών θα αποφανθεί τις επόμενες μέρες, αν πρόκειται για την ενεργοποίηση του ίδιου ρήγματος σε διαφορετικό σημείο ή αν πρόκειται για ένα καινούργιο ρήγμα.

«Σε κάθε περίπτωση ασφαλώς και θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχει μια ανησυχία για τα σεισμικό φαινόμενο και δεν είναι διόλου απίθανο να υπάρξει ένας νέος μεγάλος μετασεισμός στην περιοχή της Θεσσαλίας», τόνισε ο κ. Γκανάς.