Αρχίζει το 2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής Χορωδίας

44566666

Αρχίζει την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 στις 17:00μ.μ το 2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής Χορωδίας στη Λ. Πλαστήρα με διδάσκοντα τον Νίκο Ευθυμιάδη.
Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και στην χώρα, υλοποιείται τελικά ένα σημαντικό εκπαιδευτικό γεγονός.

Μεγάλη επιτυχία προβλέπεται να έχει το 2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Παιδικής – Σχολικής Χορωδίας της Λ. Πλαστήρα (23-26 Ιουλίου 2015), που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΑΙΟΛΙΔΕΣ (Καλύβια Πεζούλας), καθώς μεγάλος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων Καθηγητών Μουσικής και Διευθυντών Χορωδίας. Γεγονός που δείχνει ότι καθιερώνεται ένας ακόμη καινούριος εκπαιδευτικός θεσμός στην περιοχή μας.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιουλίου έως και την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 το μεσημέρι στην πανέμορφη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα, σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, το ΑΙΟΛΙΔΕΣ (Καλύβια Πεζούλας), διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία.
Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον καθηγητές μουσικής και διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο Σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή και απογευματινή εργασία αλλά και βραδινές συναυλίες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Τεχνική διεύθυνσης
2. Ρεπερτόριο παιδικής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία
3. Ερμηνεία
4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού
Η θεωρία θα δέσει με την πράξη διεύθυνσης παιδικής-σχολικής χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση) είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και Ωδείων. Ειδικός Συνεργάτης-Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας για θέματα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Επίσης, διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από οκτακόσιες (800) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση). Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος διεθνών κριτικών επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης- Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ), Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλονιάς κ.λπ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στέλνεται ένα πλούσιο ρεπερτόριο παιδικής χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.

Κόστος εγγραφής 120 ευρώ, για τους ενεργά συμμετέχοντες και 50 ευρώ για τους ακροατές του σεμιναρίου. Το ποσό αυτό πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου 2015 στον αριθμό λογαριασμού 368/480640-97 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στην Εθνική Τράπεζα( ή πληρώνονται απευθείας στην έναρξη του σεμιναρίου).
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Οι εγγραφές είναι ακόμη ανοιχτές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και στα τηλέφωνα 24410 / 75440 – 42896 και στο e-mail [email protected].

.