Αρχίζει το 35ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Καρδίτσας

Αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στις 8:15 το βράδυ στην πανέμορφη Αίθουσα Εκδηλώσεων του “MOYZAKI PALACE HOTEL” το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος Χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος και απ’ τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, A Cappella και με οργανική συνοδεία, επιφυλάσσει το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στο Μουζάκι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου και στην Καρδίτσα 26 και 27 Δεκεμβρίου 2017.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κλπ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού, και τώρα στο Μουζάκι.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας από πλευράς  σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κλπ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ’ έτος τους εφτά χιλιάδες μουσικούς – χορωδούς – εκτελεστές (7000).

Οι καλύτερες χορωδίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα προταθούν να λάβουν μέρος στο μεγάλο μουσικό Campus – CORSI ESTIVI MUSICALI που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των χορωδιών στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας. Στον κορυφαίο θεσμό του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος χορωδίες από Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Πρώτη Σερρών, Κέρκυρα, Λάρισα, Πάτρα, Αθήνα,  Αμφίπολη, Στυλίδα, Κάριανη Καβάλας, Τρίκαλα, Νεμέα, Κερατσίνι, Καρδίτσα, κ.α.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας θα χτυπά στο Νομό Καρδίτσας και στο Μουζάκι. Μια χορωδιακή πανδαισία θα προσφέρουν δηλαδή περίπου 800 χορωδοί, που θα λάβουν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας. Για 35 χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Umberto Giordano (1867-1948) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, Georg Philipp Telemann (1681-1767) για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του, Antonio Lotti (1667-1740) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giovanni Francesco Anerio (1567-1630) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Claudio Monteverdi (1567-1643) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Gioseffo Zarlino (1517-1590) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του και Heinrich Isaac (1450-1517) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για τριάντα πέντε (35) χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Οι φίλοι της χορωδιακής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες χορωδίες που θα ερμηνεύσουν έργα διαφόρων εποχών, ύφους και ήθους με συνοδεία οργάνων και μη.

Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις γιορτές των Χριστουγέννων με την Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της 2ης Ημέρας των Χριστουγέννων στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας με την παρουσίαση έργων των Χέντελ, Βιβάλντι και το αφιέρωμα στη ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατό της.

Το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παρουσιάζουν η Λίλα Αγγέλη και ο Αλέξης Κωστάλας. Επίσης θα παρευρεθούν κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, ομότιμος καθηγητής σύνθεσης  του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, η Κοσμήτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nis (Σερβία) Suzana Kostic, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής.

 

Οι συναυλίες θα αρχίσουν στις 8:15 καθημερινά το βράδυ και την Κυριακή στις 12:15 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.