Απέδωσαν οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία

astunomia-elas

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (16) άτομα

Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (759) άτομα και προσήχθησαν (46)

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (528) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (136) παραβάσεις

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (05.08.2015) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– (759) άτομα, εκ των οποίων (631) ημεδαποί και (128) αλλοδαποί και
– (528) οχήματα.

• Προσήχθησαν (46) άτομα, εκ των οποίων (21) ημεδαποί και (25) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν (16) άτομα και συγκεκριμένα:
– Έξι (6) άτομα, από τα οποία τρεις ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, Μπανγκλαντές και Νιγηρίας, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Έξι (6) αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
– Τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ισπανίας, για κατοχή ναρκωτικών.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα (136) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Επτά (7) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Οκτώ (8) παραβάσεις για επαιτεία.
– Έξι (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
– Τέσσερις (4) παραβάσεις για κατοχή ναρκωτικών.
– Εκατόν έντεκα (111) παραβάσεις τροχαίας (1 για μέθη, 30 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 3 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 5 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 63 λοιπές παραβάσεις).

• Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, (40,4) γραμμάρια παραισθησιογόνων μανιταριών, (31) ναρκωτικά δισκία, τρίφτης κάνναβης, (775) είδη παράνομου υπαίθριου εμπορίου, καθώς και μικρό χρηματικό ποσό.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

.