Αφόρητο το πρόβλημα κυκλοφοριακού και στάθμευσης για τους Tρικαλινούς

 auto 33333

Μπήκαμε πλέον στο δεύτερο μισό του Ιουνίου και οδεύουμε προς την καρδιά του καλοκαιριού.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που διανύει η χώρα, οι περισσότεροι στα Τρίκαλα δεν χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βόλτα τους τα βράδια στο κέντρο κυρίως της πόλης, όπου βρίσκονται οι περισσότερες καφετέριες – μπαρ -και το περισσότερο ενδιαφέρον- προσπαθώντας να χαλαρώσουν από την σκληρή καθημερινότητα.

Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό, όταν για να ξεκινήσεις την βόλτα σου πρέπει πρώτα να… αγωνιστείς και να ιδρώσεις για να βρεις μία θέση στάθμευσης στους γύρω δρόμους; Για να λάβετε την απάντηση αρκεί και εσείς ένα βράδυ, ακόμα και τις καθημερινές πλέον, να περιδιαβείτε τα γύρω στενά, όπου θα δείτε σκηνές απείρου κάλλους με παρκαρίσματα στα πιο απίθανα σημεία, διπλοπαρκαρίσματα και άλλα πολλά.

pa auto 2

 

Την ίδια ώρα οι οδηγοί που ψάχνουν να παρκάρουν, κάνουν όλο κύκλους με την ελπίδα να πέσουν επάνω σε κάποιον που αναχωρεί για να αλλάξουν… βάρδια.

Μέσα από όλη αυτή την κατάσταση βγαίνουν δύο συμπεράσματα.

Αφενός ότι δεν έχει ληφθεί η απαιτούμενη μέριμνα για την εξασφάλιση χώρων στάθμευσης από τη δημοτική αρχή και αφετέρου ότι δυστυχώς δεν έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις για την αποτροπή χρήσης του αυτοκινήτου και τον περιορισμό των μετακινήσεων σε αυτές που είναι απαραίτητες.

Και αν συνυπολογίσει κανείς οτι σε λίγες ημέρες θα καταργηθούν και άλλες θέσεις στάθμευσης λόγω των λεοφωρείων χωρίς οδηγό… φανταστείτε τι έχει να γίνει!

.