Ζήσε το καλοκαίρι σου στο Δήμο Τεμπών

Όταν η κοιλάδα και το βουνό αγκαλιάζουν τη θάλασσα, το αποτέλεσμα της φύσης είναι μαγευτικό! Αυτό το μέρος το προστατεύουν οι Θεοί, το λατρεύουν οι άνθρωποι.
Κοιλάδα Τεμπών
Ο Δήμος Τεμπών φέρει το όνομα της ομώνυμης κοιλάδας η οποία σχηματίζεται ανάμεσα στον μυθικό Όλυμπο και τον καταπράσινο Κίσσαβο και βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας.

Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου με εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται ακριβώς πάνω στον άξονα του κεντρικού αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Τεμπών περιλαμβάνει σημεία μοναδικής φυσικής ομορφιάς όπως η κοιλάδα των Τεμπών και το Δέλτα του Πηνειού, παραδοσιακά χωριά όπως τα Αμπελάκια στα οποία ιδρύθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός του Κόσμου, προσκυνήματα όπως το Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στην κοιλάδα, αλλά και 6 χιλιόμετρα αμμουδερές παραλίες οι οποίες αποτελούν ιδανικό προορισμό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Πηνειός ποταμός προσφέρεται για πολλαπλές παραποτάμιες δραστηριότητες από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, ενώ τα μονοπάτια και το φυσικό περιβάλλον του Κισσάβου αλλά και του κάτω Ολύμπου προσφέρουν μοναδικές διαδρομές στη φύση όλες τις εποχές του χρόνου. Και βέβαια μπορείτε να χαρείτε τις μοναδικές και πεντακάθαρες παραλίες της περιοχής των Τεμπών, όπως είναι τα Μεσάγγαλα, το Καστρί Λουτρό και η Κουλούρα.

Οι οικισμοί του δήμου είναι απλωμένοι στις πλαγιές του Ολύμπου και του Κισσάβου και οι φιλόξενοι κάτοικοί τους ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, με ποιο γνωστά τοπικά προϊόντα, το κρασί, τις ελιές , τα ακτινίδια και τα Αμύγδαλα για τα οποία διοργανώνονται και τοπικές γιορτές.

Πλούσια είναι επίσης η πολιτιστική δραστηριότητα στην περιοχή η οποία περιλαμβάνει φεστιβάλ (αφήγησης στην Καλλιπεύκη, παραδοσιακών χορών στο Μακρυχώρι και χορωδιών στο Συκούριο), Ιππικούς αγώνες καθώς και εορτασμούς σε θρησκευτικές εορτές.
Ο Δήμος Τεμπών είναι κάτι περισσότερο από ένα πέρασμα σε μία γνωστή διαδρομή.

Είναι ένας προορισμός που περιλαμβάνει σημεία μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας και προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση στους επισκέπτες που αναζητούν την πολυμορφία στις αποδράσεις τους.

Περισσότερα : www.gotempi.gr