Ξέσπασε πόλεμος σε όλη τη Θεσσαλία : Τα Τρίκαλα διεκδικούν 2 σχολές από Καρδίτσα!

Καθοριστική θα είναι η αυριανή συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών της Θεσσαλίας και Στερεάς με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, για το μέλλον του υπό συγχώνευση με το ΤΕΙ, νέου πανεπιστημιου Θεσσαλίας.

Την ίδια ημέρα έχει προγραματίσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και ο δήμαρχος Λαροισαίων Απόστολος Καλογιάννης, για το θέμα της μεταφοράς της έδρας της Γεωπονικής στη Λάρισα, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε φορείς της Μαγνησίας, ενώ την ίδια ώρα οι τοπικιστικές κόντρες αναζωπυρώνονται και στη Δυτική Θεσσαλία, με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου να καταθέτει πρόταση με την οποία ζητά μεταξύ άλλων τη μεταφορά του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και του προπτυχαικού προγράμματος Διατροφής- Διαιτολογίας από την Καρδίτσα στα Τρίκαλα!

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από την Καρδίτσα, ενώ η συνάντηση της περασμένης εβδομάδας των τριών πρυτάνεων στο γραφείο του περιφερειάρχη κατέδειξε την ανάγκη να μην υπάρξουν βιαστικές κινήσεις στη συγχώνευση και να ζητηθεί ο απαραίτητος χρόνος από τον υπουργό για να καταλήξουν σε κοινό πλαίσιο συμφωνίας.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων και με δεδομένο, ότι η Λάρισα φαίνεται να διαφωνεί πλήρως με το προτεινόμενο σχέδιο συγχώνευσης, το Βόλο να βάλλει κατά της Λάρισας κα τα Τρίκαλα κατά της Καρδίτσας, του Βόλου και της Λαμίας (απόπου επίσης δικεδικούν τμήματα, όπως το Φυσικοθεραπείας από Λαμία και το Πολιτισμού και δημιουργικών Βιομηχανιών από Βόλο) είναι απορρίας άξιον πως θα προχωρήσει αυτή η συγχώνευση που αναζωπυρώνει αστείρευτους τοπικισμούς.

Μη λησμονούμε ότι έρχονται και αυτοδιοκητικές εκλογές σε ένα χρόνο και αυτό ενισχύει τοπικιστικές κορώνες ένθεν κακείθεν…

http:thessaliatv.gr