Πνέει τα λοίσθια ο ζωολογικός κήπος Τρικάλων

Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπει κανείς, ίσως στο καλύτερο και ψηλότερο σημείο της πόλης και μέσα σε μια απαράμιλλης ομορφιάς φύση, γεμάτη πράσινο και δέντρα, τον ζωολογικό κήπο των Τρικάλων, που άλλοτε έσφυζε από ζωή, με πολλά, διαφορετικά και σπάνια ζώα, σήμερα να «αργοσβήνει» αργά αλλά σταθερά, αφού τα ζώα που έχουν πλέον απομείνει είναι πολύ λίγα.

Είναι κρίμα επίσης που καμία Δημοτική αρχή των τελευταίων χρόνων, δεν μπόρεσε να εντάξει τον ζωολογικό κήπο, που θα έπρεπε να αποτελεί στολίδι και σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες των Τρικάλων, σε κάποιο πρόγραμμα αξιοποίησης και εξυγίανσης του, ούτως ώστε να μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Οι λιγοστοί δημοτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται εκεί, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς δεν αρκούν.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στην δημοτική αρχή και προσωπικά στον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, έστω και τώρα, να καταβάλλει τις δέουσες προσπάθειες για να σωθεί ο άλλοτε ονομαστός ζωολογικής κήπος Τρικάλων και να πάρει ξανά και πάλι τον δρόμο της ανάπτυξης, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και τον ερχομό νέων ζώων. Έχουμε χρέος όλοι να τον διαφυλάξουμε και να τον διατηρήσουμε όπως πρέπει!