Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. φασόλια χάντρες
- 3 καρότα κομμένα σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 300 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 150 γρ κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και πολτοποιημένα σε πουρέ
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κλωνάρια σέλινου και 1 σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια
- 150 -200 γρ. κομμένο σε κύβους
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
-
Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα τα ξεπλένετε και τα βάζετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι ότου μαλακώσουν και αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Στραγγίζετε τα φασόλια και ξεπλένετε την κατσαρόλα.
-
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα 3΄. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το σέλινο και τη σελινόριζα. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα ρίχνετε τα φασόλια και ένα λίτρο νερό. Τα βράζετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
-
Αφήνετε το μείγμα με τις χάντρες να κρυώσει για λίγο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και προσθέτετετον πουρέ κάστανου. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σούπα να βράσει για 2΄και τη σερβίρετε σε μπολ.
-
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον για περίπου 5′-6′, μέχρι δηλαδή να γίνει λιγάκι κρατσανιστό. Σερβίρετε τη σούπα πασπαλίζοντας με κομματάκια μπέικον και ψιλοκομμένο σέλινο.