Βαρουφάκης: Δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά ολιγαρχία…

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας και Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο κ. Βαρουφάκης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ντίνα».

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, o Γραμματέας του ΜέΡΑ τόνισε πως το κόμμα του είναι η μοναδική φωνή ανυπακοής μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτελούν με προθυμία οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Για την ακρίβεια και τους αυξημένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως προκαλούν αποπληξία σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, τονίζοντας παράλληλα πως δεν ευθύνεται γι΄αυτό αποκλειστικά η αύξηση της τιμής τους, αλλά η μεγάλη αισχροκέρδεια των ολιγαρχών (Μυτιληναίος, Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Περιστέρης κλπ.), που λυμαίνονται το δημόσιο και θησαυρίζουν , όταν ο λαός καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά στην ενέργεια, που υπό φυσιολογικές συνθήκες το κόστος θα ήταν πολύ μικρότερο.

«Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά ολιγαρχία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, για να συμπληρώσει «Τα κόμματα της αριστεράς είναι τα μόνα που μπορούν να σχηματίσουν μια προοδευτική διακυβέρνηση για την χώρα και εμείς ως ΜέΡΑ 25, πάνω σ΄αυτή την προοπτική θα εστιάσουμε και θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιηθεί, για το καλό του τόπου και των πολιτών».