Βάϊος Τάσιος: Κυβέρνηση σε πανικό

Την απόφαση για την ένταξη στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με την απόφαση ως Προσωπικοί Ιατροί, ορίζονται και οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα α) αιματολογίας, β) γαστρεντερολογίας, γ) ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας, δ) καρδιολογίας, ε) νευρολογίας, στ) νεφρολογίας, ζ) ρευματολογίας, η) παθολογικής ογκολογίας, θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο. Η παραπάνω απόφαση ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ προφανώς πάρθηκε κάτω από την πίεση της επερχόμενης αποτυχίας του προγράμματος του προσωπικού ιατρού . Ήδη οι αντιδράσεις των συναδέλφων εκπαιδευμένων με νόμο ΕΙΔΙΚΏΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ είναι σφοδρές . Σύμφωνα με τον Βάιο Τάσιο η απόφαση αποτελεί τον απόλυτο ξεπεσμό για την ειδικότητα της γενικής οικογενειακής ιατρικής διά χειρός κυβέρνησης .Όλοι πλέον μπορούν να κάνουν αντιποίηση της ειδικότητας γενικής οικογενειακής ιατρικής με νόμο και επίσημα απλά και μόνο για να πετύχει το εγχείρημα της κυβέρνησης του οποίου ο στόχος είναι να αποτελέσει τον νέο κόφτη υπηρεσιών υγείας και όχι η πρόληψη, η προαγωγή υγείας, ο οικογενειακός προγραμματισμός η πρώτη αντιμετώπιση ,η ρύθμιση και παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων, η ορθή παραπομπή και όλα εκείνα που με σαφές επιστημονικό πλαίσιο και πρόγραμμα καθορίζονται από την 5τη ειδίκευση των ιατρών γενικής οικογενειακής ιατρικής. Αλήθεια οι επιστημονικές εταιρείες θα λάβουν θέση για αυτό το αντιεπιστημονική απόφαση;;

Βάιος Τάσιος: Πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ.Γενικος οικογενειακός ιατρός Κ.Υ Καλαμπάκας. Συντονιστής εκπαίδευσης γενικής οικογενειακής ιατρικής Γ.Ν. Τρικάλων.