Τυρόψωμο – Ελαιόψωμο

(συνταγή Χάρης Παπαλίτσας)

Υλικά
500 γρ. αλεύρι 70% σκληρό Νο1
200 γρ. αλεύρι 55% (για όλες τις χρήσεις)
300 γρ. αλεύρι ζυμωτό
650 γρ. νερό
100 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. μαγιά
20 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση του τυρόψωμου
300 γρ. τυρί φέτα
5 γρ. ρίγανη

Για τη γέμιση του ελαιόψωμου
150 γρ. φιλέτα μαύρης ελιάς
100 γρ. φιλέτα πράσινης ελιάς
75 γρ. λεπτές φέτες κρεμμυδιού
5 γρ. ρίγανη

Διαδικασία
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό και τα υλικά της γέμισης για 5΄ στην πρώτη ταχύτητα και 10΄-12΄ στη δεύτερη. Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης και το νερό και ζυμώνουμε.

Θερμοκρασία ζύμης: 25°C.
Πρώτη ωρίμανση ζύμης: 30΄, στους 26-28°C.
Κόβουμε σε κομμάτια των 150 γρ. και τα τοποθετούμε σε ταψάκια στρόγγυλα διαμέτρου 12 εκ. Πατάμε με τα δάχτυλά μας να απλώσουν ομοιόμορφα σε όλο το ταψάκι.

Δεύτερη ωρίμανση ζύμης:
 45΄-60′, στους 28-30°C.
Ψήσιμο: Ψήνουμε στον φούρνο, στους 200-180°C, για 20΄-25΄. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

olivemagazine.gr