Τριτοκοσμικές εικόνες έξω από τις τράπεζες – Ουρές συνταξιούχων για τα 120 ευρώ

FE9F071C

Ουρές έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σχηματίζουν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.

Με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο, Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω.

Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.

Οι συνταξιούχοι για να λάβουν τη σύνταξή τους θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

Λίστες με τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουλίου, για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων ανάρτησε το υπουργείο Οικονομικών στην ιστοσελίδα του.

http://www.minfin.gr/?q=el/news/news/katasthmata-5%20trapezwn

Νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών είχε προαναγγείλει το άνοιγμα 1.000 τραπεζικών καταστημάτων από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου και για τρεις μέρες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Με αλφαβητική σειρά θα εξυπηρετηθούν από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή οι συναταξιούχοι στις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω των τραπεζών Εθνική, Alpha Bank και Eurobank θα εξυπηρετηθούν ως εξής:

Την Τετάρτη από το Α έως το Ι.

Την Πέμπτη από το Κ έως το Μ.

Την Παρασκευή από το Ν έως το Ω.

Οι συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω της Πειραιώς θα εξυπηρετηθούν κανονικά με δελτία προτεραιότητας.

Μέχρι αργά το βράδι της Τρίτης αναμένονταν η σχετική υπουργική απόφαση για το ύψος του ποσού που τελικά θα μπορούν να πάρουν οι συνταξιούχοι.

Αρχικά ήταν 240 ευρώ για την εβδομάδα και στη συνέχεια μειώθηκε σε 120 ευρώ.

Επίσης, λόγω του προβλήματος που παρατηρήθηκε, μετά την επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, για τους κατόχους πιστωτικών καρτών οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, με πρωτοβουλία των τραπεζών υπεβλήθη αίτημα προς την αρμόδια Επιτροπή, να επιτραπεί η χρήση των καρτών στις περιπτώσεις αυτές, το οποίο και εγκρίθηκε.

Κατόπιν τούτου οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους όπως ακριβώς και στην Ελλάδα για οποιεσδήποτε εμπορικές συναλλαγές, όχι όμως για ανάληψη μετρητών.

tovima.gr