Στο Προεδρικό Μέγαρο o Χρήστος Μιχαλάκης

enpe 445 copy

Στο Προεδρικό Μέγαρο το απόγευμα της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο Χρήστος Μιχαλάκης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, εκφράζοντας την αγωνία των συμπολιτών  για επιστροφή στην ομαλότητα και την κανονικότητα και συναισθανόμενoς το βάρος των ιστορικών στιγμών που διανύει ο τόπος.

Στο ψήφισμα που κατέθεσαν ανέφεραν μεταξύ άλλων:

 Είμαστε αντίθετοι στα διχαστικά διλήμματα τα οποία δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου καθώς και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ευθύνης έστω και την ύστατη αυτή ώρα για ένα κοινό πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολιτών και της Πατρίδας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γνωρίσει ξανά εθνικό διχασμό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε εθνική περιπέτεια.

 Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να επιλέξουν το δρόμο της ιστορικής ευθύνης διασφαλίζοντας τη θέση της Πατρίδας στην Ευρώπη.
Δεν δεχόμαστε το αδιέξοδο μιας τεχνικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης να αποτελέσει το ορόσημο για την απομόνωση και την περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.
Για εμάς είναι αδιανόητη η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη και η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Η Ελλάδα να μείνει Ενωμένη, να μείνει στην Ευρώπη, να μείνει στο Ευρώ. Εκεί που ιστορικά ανήκει.

.