Τρίκαλα : Ορεινός τουρισμός και πρωτογενής τομέας

leibadia f

Καλοκαίρι είναι και το θυμηθήκαμε τώρα που όλοι κοιτάζουν προς τη θάλασσα για δροσιά παρότι ψήνει ο τόπος ακόμη και έχουν χτυπήσει για τα καλά οι καύσωνες.

Τη νέα εποχή το «παραθέρισμα» στα βουνά των Τρικάλων έχει εγκαταλειφθεί, όχι μόνον επειδή πλέον δεν νοικιάζει κανένας σπίτι… διά την θερινήν περίοδον, αλλά και γιατί με την εξέλιξη δεν πηγαίνουν πλέον στο βουνό ούτε οι παραδοσιακοί κατασκηνωτές.

Η παράδοση διακόπηκε βίαια και δεν δημιουργήθηκαν οι υποδομές που θα επέτρεπαν την εδραίωση του ορεινού τουρισμού.

Προϋπόθεση για τον οποίο είναι ένα ευρύ δίχτυ καταλυμάτων και υπηρεσιών που θα μπορούσε να δημιουργήσει χαρακτηριστικά προορισμού.

Οπως επίσης και ένα δίχτυ συνεργαζόμενων μικρών μονάδων που θα επέτρεπε στους επισκέπτες να οργανώνουν ένα ημερήσιο πρόγραμμα μετακινήσεων από περιοχή σε περιοχή, καθώς έχει ξεπεραστεί προ πολλού η αντίληψη του παραθεριστή που πάει με τις ημέρες σε ένα σημείο για να πάρει οξυγόνο, κατά πώς λέγανε την παλιά καλή (για τον ορεινό τουρισμό) εποχή.

Προς αυτή όμως την κατεύθυνση κανείς αυτοδιοικητικός της περιοχής μας δεν συνεργάστηκε με κάποιον άλλον, προκειμένου να δοθεί ώθηση και ανάπτυξη στις πολύ όμορφες περιοχές μας, τις οποίες σίγουρα δεν γνωρίζουν και οι περισσότεροι ντόπιοι.

Καλά είναι τα εργάκια που εξυπηρετούν την καθημερινότητα των Τρικαλινών, ωστόσο το «χοντρό χαρτί» για την περιοχή μας είναι η ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού και ο πρωτογενής τομέα, που συνδυαστικά μπορούν να κάνουν θαύματα!

.