Τους ενώνει η… παθολογική αγάπη για τον ζεόλιθο!!!

IMG 20140508 140459 1

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Καθηγητής Ορυκτολογίας – Κοιτασματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Σχολή Θετικών Επιστημών, Ανέστης Φιλιππίδης, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου…

Το πρωί ανέλυσε και παρουσίασε τον ζεόλιθο και τις χρήσεις του, στο αμφιθέατρο του 7ου Γυμνασίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Αργά το μεσημέρι, τον είδαμε σε καφέ της Ασκληπιού παρέα με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Τρικάλων Απόστολο Δ. Κολίτσα («συμμαχία υπέρ των πολιτών», με επικεφαλής τον Κ. Αγοραστό).

 Η σχέση του με την πόλη μας ανανεώνεται διαρκώς, καθώς μαθητές και καθηγητές του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων “έκλεισαν” νέο ραντεβού μαζί του, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ορυκτό πέτρωμα που συναντάται σε υψηλή ποιότητα, αλλά και σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή του Β. Έβρου, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού, λόγω της δομής του μα και της ιοντο-ανταλλακτικής του ικανότητας, φέρει μια σειρά από εφαρμογές πολύ ωφέλιμες στην Γεωργία και την Κτηνοτροφία.

Η εφαρμογή του έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, προφύλαξη και εξοικονόμηση νερού, καθώς χρειάζεται μικρότερη ποσότητα λιπάσματος. Ακόμη στον καθαρισμό των αστικών λυμάτων, στη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ως συμπλήρωμα διατροφής.

Ο Καθηγητής, από το βήμα, παρότρυνε τα παιδιά να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους φυσικούς πόρους ζωής.

Βεβαίως, δεν χρειάσθηκε να… κάνει το ίδιο και με τον κ. Κολίτσα, ο οποίος, ως αντιπρόεδρος του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδας, συνδιοργάνωσε με τον τοπικό Γεωπονικό Σύλλογο, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενημερωτική ημερίδα, με κεντρικό ομιλητή τον Στρατηγικό Σύμβουλο Νίκο Λυγερό και θέμα «Το μέλλον μας είναι ο ζεόλιθος. Χρήσεις: Γεωργία – Κτηνοτροφία – Άνθρωπος».

.