Το είπε το «παράπονο» της η Σούλα….

Με αφορμή την χθεσινή της ονομαστική γιορτή, η Σούλα Μερεντίτη γυρίζοντας στο μακρινό παρελθόν και αναφερόμενη στα πρώτα της παιδικά χρόνια, με εύλογο παράπονο έριξε το «καρφάκι» της με ανάρτηση της, για το πως είχαν τα κοινωνικά στερεότυπα εκείνης της εποχής και πόσο υποβαθμισμένες θεωρούσαν τις γυναίκες τότε σε σχέση με τους άνδρες. Να τι έγραψε:

«Ο πατέρας μου ήταν μοναχογιός και εγώ η τρίτη κατά σειρά κόρη που απέκτησε.

Όταν γεννήθηκα, απελπισμένη πλέον η οικογένειά μας που δεν είχε γεννηθεί το πολυπόθητο αγόρι, με κρύα καρδιά αναγκάστηκαν να με βαφτίσουν Αθανασία, δίνοντάς μου το όνομα του παππού Θανάση.

Δείτε επίσης: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

Όταν όμως δύο χρόνια μετά γεννήθηκε ο αδελφός μου, ο Γιος (“ήρθε το φως στην οικογένεια”, όπως λέγανε κάποιοι συγγενείς) το θεώρησαν όλοι λογικό και απολύτως επιβεβλημένο να πάρει το όνομα του παππού Θανάση.

Δυο αδέλφια με το ίδιο όνομα λοιπόν.

Η μέρα του Αγίου Αθανασίου ήταν η μεγάλη γιορτή της οικογένειας

Γιόρταζε παππούς και εγγονός (για την εγγονή ούτε λόγος).

Για πολλά χρόνια ακόμη, και όταν ήμουν μεγάλη κοπέλα, υποδεχόμουν τους επισκέπτες της οικογένειας και τους άκουγα να μου εύχονται χρόνια πολλά για τον παππού και τον αδελφό (εγώ πουθενά).

Τελειώνοντας λοιπόν η χθεσινή μέρα, γεμάτη από πολλές πολλές ευχές, από πολλούς πολλούς φίλους, με πολλή πολλή αγάπη (όπως γίνεται πολλά πολλά χρόνια πλέον κάθε τέτοια μέρα), γεμάτη συγκίνηση θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους όσοι γιορτάσαμε, αλλά κυρίως σε όλες τις Αθανασίες, που τα κοινωνικά πρότυπα στο παρελθόν τις είχαν για πολλά χρόνια στο περιθώριο, στερώντας τους ακόμη και τις ευχές από τους συνανθρώπους τους την ημέρα της γιορτής τους».

Σούλα σε συμπονούμε αν μη τι άλλο!Έγραψες!