«Τι θα κάνω μ’ εσένα μαμά»-το νέο βιβλίο της Τένιας Μακρή παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα

Παρουσία πολυπληθούς κοινού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου έρευνας -μουσείου Τσιτσάνη, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της γνωστής ψυχολόγου, οικογενειακής συμβούλου και συγγραφέως Τένιας Μακρή «Τι θα κάνω μ’ εσένα μαμά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Για την συγγραφέα Τένια Μακρή μίλησε ο Σταύρος Πλουμιστός, Διευθυντής του Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ και σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας, ενώ το βιβλίο προλόγισανο Δημήτρης Καραθάνος, σχολικός Σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Άννα Μορφίδου, διεθνούς φήμης σοπράνο,  με τη Μαρίνα Μπαλτά ραδιοφωνική παραγωγό, να συντονίζει την εκδήλωση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο και την συγγραφέα

Κατανοήστε τη μητέρα σας και γνωρίστε τον εαυτό σας

Ενοχή, τρυφερότητα, θυμό, αγάπη.

Κανείς άλλος εκτός από τη μητέρα μας δεν μπορεί να μας προκαλέσει όλα αυτά τα συναισθήματα ταυτόχρονα –γι’ αυτό και η σχέση μας μαζί της είναι ένας πραγματικός γρίφος που συχνά δυσκολεύει τη ζωή μας.

Μπορούμε, αλήθεια, ως ενήλικες να λύσουμε αυτόν τον γρίφο και να αποκαταστήσουμε την εικόνα της μητέρας μας έτσι όπως είναι, και όχι όπως την είχαμε σχηματίσει μέσα μας ως παιδιά;
Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όποια τραύματα μας δημιούργησε η συμπεριφορά της και να έχουμε μια θεραπευτική επικοινωνία μαζί της;

Μέσα από τις αληθινές ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, η Τένια Μακρή προτείνει δέκα βήματα που θα σας βοηθήσουν να βάλετε τη σχέση με τη μητέρα σας σε μια νέα πολύτιμη διάσταση.

Θα την κατανοήσετε, θα τη συγχωρήσετε ίσως, και τελικά θα συμφιλιωθείτε και μ’ εκείνη και με τον εαυτό σας –κάτι που είναι κυριολεκτικά ανεκτίμητο.

Η Τένια Μακρή είναι οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος σχέσεων, με σπουδές στην Κοινωνική Εργασία και την Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες και έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό τμήμα της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σε σχολές γονέων. Είχε τη δική της τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο Άκουσέ με στο ΜΕGΑ, ενώ κατά καιρούς συμμετέχει σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έως τώρα έχει γράψει επτά βιβλία που έγιναν όλα best seller: Αγάπη με το ζόρι;, Γιατί σ’ αγαπώ;, 15+7 μαθήματα, βήματα για καλύτερες σχέσεις, Αφού αγαπιόμαστε γιατί δεν τα καταφέρνουμε;, Φτάνει μόνο η αγάπη;, Να γιατί σ’ αγαπώ και Απιστία.