Τι περίμεναν;

kalph mple 5

Επί πέντε συναπτά έτη ελήφθησαν διάφορα μέτρα, τα οποία όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα, αντιθέτως «βύθισαν» τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση.

Ενοχλήθηκαν οι τεχνοκράτες της τρόικα και οι πολιτικοί υποστηρικτές τους, επειδή αποδοκιμάστηκε το σχέδιο τους από τον ελληνικό λαό; Δεν θα έπρεπε; Περίμεναν να επιδοκιμαστεί η αποτυχημένη «συνταγή» τους;

Κι αντί η αποτυχία αυτή να τους προβληματίσει, δηλώνουν, άκουσον άκουσον, ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα να απομακρυνθεί από την ευρωζώνη! Αφού απέτυχαν να λύσουν το «πρόβλημα» της Ελλάδας, δεν θέλουν τώρα να «μπλέκεται στα πόδια τους» μία χώρα με κατεστραμμένη οικονομία, υπέρογκο δημόσιο χρέος και διαλυμένο κοινωνικό ιστό.

Ο στόχος τους, στο εξής, δεν θα είναι η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, αλλά ο εξαναγκασμός της Ελλάδας να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Αυτή είναι η «αλληλεγγύη» των ευρωπαίων εταίρων μας; Ευελπιστούμε ότι η τολμηρή (και όχι παράτολμη) απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, θα βοηθήσει τους λαούς των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αντιληφθούν ότι αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωές τους, είναι στυγνοί, επικίνδυνοι και ΑΧΡΗΣΤΟΙ άνθρωποι.

.