Τι λένε τα τοπικά στελέχη του Παπανδρέου για τις εκλογές;

Αισιοδοξία επικρατεί στο στρατόπεδο των Παπανδρεικών των Τρικάλων.

Στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί , από ιστορικά στελέχη του κόμματος, της Αυτοδιοίκησης και των Κοινωνικών και εργασιακών κλάδων, μέχρι τη νέα γενιά, στελέχη της οποίας τα τελευταία χρόνια θήτευσαν σε καίριες θέσεις ευθύνης.

Μιλήσαμε με αρκετούς από αυτούς και όπως χαρακτηριστικά μας είπαν “καμιά μάχη δεν κερδίζεται από μόνη της”, όσο κι αν τα πράγματα δείχνουν εξαιρετικά αισιόδοξα για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, θέλοντας έτσι να τονίσουν ότι χρειάζεται αγώνας ώστε να μη χαθεί ούτε μια ψήφος. Άλλωστε, όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή   τόσο ισχυρότερη και η νέα ηγεσία, οποία κι αν είναι αυτή.
Στην ερώτηση μας, ” Γιατί τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι κάποιον άλλο “ , μεταξύ άλλων απαντήσεων, μας έκανε εντύπωση η ατάκα “γιατί πρέπει  να εκλέξουμε τον επόμενο υποψήφιο Πρωθυπουργό και όχι απλώς τον επόμενο Πρόεδρο”.
Εξάλλου, αυτό που επισημαίνουν είναι ότι υπάρχει μεγάλο κυμα υποστήριξης από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πέραν όσων είχαν ακολουθήσει το Γιώργο Παπανδρέου ακόμα και στο ΚΙΔΗΣΟ.  Σε κάθε περίπτωση εκτιμούν ότι ο  Παπανδρέου είναι σε θέση να ενώσει την παράταξη, καθώς διαθέτει σπάνια πολιτική ωριμότητα και έχει αποδείξει ότι είναι Πολιτικός που δεν στέκεται σε προσωπικές  κόντρες και δεν διστάζει να κάνει υπερβάσεις.