Θα του βγουν του Μητσοτάκη οι ημερομηνίες των εκλογών;

Άρχισε πάλι να ανακινείται και να αναφέρεται έντονα σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Οι ημερομηνίες που ακούγονται ίσως περισσότερο έντονα είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα τρεις. Συγκεκριμένα:

-Απρίλιος-Μάϊος 2022: Πριν το καλοκαίρι και τον κίνδυνο νέων καταστροφικών πυρκαγιών.

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2022: Αν επιλεγεί χρονική περίοδος που η πανδημία  είτε θα έχει τελειώσει, είτε θα έχει ελεγχθεί και δεν θα απασχολεί ιδιαιτέρως την κοινωνία.

-Απρίλιος-Μάϊος 2023: Κοντά στην εκπνοή της κυβερνητικής θητείας (8 Ιουλίου 2023), αλλά πριν την επίφοβη περίοδο των πυρκαγιών.

Βέβαια δεν λείπουν οι προβλέψεις κάποιων, ακόμα και για πρόωρες εκλογές εντός της τρέχουσας χρονιάς

Βέβαια αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει μόνο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός θα σταθμίσει τις εξελίξεις και τα δεδομένα και θα πράξει αναλόγως. Το ερώτημα όμως είναι: Του βγαίνουν άραγε οι ημερομηνίες; Ο ίδιος προγραμματίζει τις εσωκομματικές εκλογές στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Επιπλέον πριν από λίγο καιρό, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε «ανασχηματισμό εκλογών», αλλά μάλλον δεν του «βγήκε» όπως πιθανόν να ήθελε…Από την άλλη είναι η εξέλιξη της πανδημίας, που φαίνεται πως είναι ένας σοβαρός αστάθμητος παράγοντας για την πιθανή διεξαγωγή των εκλογών, αφού κανένας δεν είναι σε θέση να ξέρει τι κατάληξη θα έχει…

Το Μαξίμου αναμένεται να λάβει πιθανόν την τελική του απόφαση για τον χρόνο των εκλογών μετά τον χειμώνα, που προβλέπεται καθοριστικός, αν και τα περιθώρια αιφνιδιασμού έχουν στενέψει, αφού από τις αρχές του 2022 η χώρα θα βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με όλα τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα και «θέσεις μάχης».