Θα αλλάξει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς η «ισχυρή τριάδα» του νομού;

Μάλλον τυχεροί θα πρέπει να αισθανόμαστε ως Τρικαλινοί την δεδομένη χρονική στιγμή, με την πολιτική εκπροσώπηση που έχουμε σε τοπικό, αλλά κυρίως σε κεντρικό επίπεδο. Ίσως ποτέ άλλοτε τα Τρίκαλα να μην διέθεταν έναν τόσο ισχυρό «πολιορκητικό κριό» προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων του κέντρου.

Είναι ευτυχής συγκυρία να διαθέτουμε ως νομός τρία «ισχυρά χαρτιά», όπως είναι ο νέος Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, έχοντας στην κατοχή του ένα πρωτοκλασάτο, κορυφαίο και άκρως παραγωγικό Υπουργείο, ο πανίσχυρος με 33.000 σταυρούς(!) Χρήστος Μιχαλάκης, η αποδοχή του οποίου έχει ξεπεράσει προ πολλού τα σύνορα του νομού και ο δημοφιλέστατος Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Παπαστεργίου (Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με 58%) και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού ακόμα και στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια.

Και τους τρεις αυτούς πολιτικούς άνδρες, όπως άλλωστε και όλους τους υπόλοιπους αιρετούς του νομού, τους εξέλεξε ο Τρικαλινός λαός με ισχυρή πλειοψηφία, στέλνοντας τον πρώτο στη βουλή, τον δεύτερο στο τιμόνι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και τον τρίτο στο Δημαρχείο της πόλης. Άρα είναι δικαιολογημένη και η προσμονή και απαίτηση του κόσμου όχι απλά να επιτελέσουν έργο, αλλά κυρίως να μην προδώσουν την εμπιστοσύνη του. Και μέχρι στιγμής, για να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς, το έχουν καταφέρει και οι τρείς.

Τώρα που έχουμε την «ισχυρή τριάδα» Σκρέκα-Μιχαλάκη-Παπαστεργίου στα μέσα και στα έξω, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προχωρήσουν όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, να πετύχουμε πράγματα για την πόλη και όλο το νομό, γιατί γεγονός είναι πως αυτός ο νομός πέρασε πολλά χρόνια υστέρησης και εγκατάλειψης, βλέποντας απλώς τα τρένα να περνάνε και να φεύγουν!

Τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξουν τα δεδομένα και οι συσχετισμοί. Τώρα είναι η ώρα να ξεκολλήσουμε ως νομός από την αφάνεια και ο νομός Τρικάλων, με τις μεγάλες δυνατότητες και τις ατέλειωτες φυσικές ομορφιές,  να πάρει ότι πραγματικά του αξίζει. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα, απομένει να γίνουν και τα επόμενα και να τρέξουμε με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς!