Θ. Ευθυμίου: Στα 12-13 € η τιμή του οβελία-Κορυφώνεται η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία (Βίντεο)

Στη κάμερα του trikalaIN. gr μίλησε ο Πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών νομού Τρικάλων Θοδωρής Ευθυμίου, με αφορμή την ζήτηση που υπάρχει αυτές τις ημέρες στα κρεοπωλεία του νομού για τον παραδοσιακό οβελία, ενόψει των ημερών του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου η τιμή του αρνιού θα κυμανθεί φέτος από 12-13 ευρώ το κιλό, ενώ λίγο ακριβότερο θα είναι το κατσικάκι, κατά 50 περίπου λεπτά. Παρά την λίγο «τσιμπημένη» τιμή του, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές και ήδη οι περισσότερο έχουν δώσει την παραγγελία τους, ενώ κάποιοι θα προτιμήσουν να τον προμηθευτούν την τελευταία στιγμή. Αυξημένη ζήτηση παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα εδέσματα που σχετίζονται με το πασχαλινό τραπέζι, όπως είναι το κοκορέτσι, το κεμπάπ, οι συκωταριές για την μαγειρίτσα κλπ.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος των κρεοπωλών Τρικάλων, στην αγορά υπάρχει πλήρης επάρκεια αμνοεριφίων, ενώ οι καταναλωτές δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις που έκανε στο φακό του trikalaIN.gr, ο Πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών νομού Τρικάλων Θοδωρής Ευθυμίου.