Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τεμάχιο Τιμίου Ξύλου

Με αισθήματα συγκίνησης και πνευματικής χαράς η πόλη των Τρικάλων υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής τεμάχιο Τιμίου Ξύλου το οποίο και φυλάσσεται στον ιερό ναό του αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου.

Aναστάσιος Βόπης

Το ιερό θησαύρισμα εκόμισε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Τρίκκης Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας και το υποδέχθηκαν στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, οι κληρικοί, οι αρχές και ο ευσεβής λαός της πόλης.
Ακολούθησε δέηση από τον μητροπολίτη Τρίκκης έμπροσθεν του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός και ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών. Να σημειωθεί ότι η έλευση του Τιμίου Ξύλου πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, όπου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ιερός ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα παραμείνει στο ναό για ευλογία και προσκύνηση έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.