Σύσκεψη για τον ιο του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

perifereia_trikala

Στο πλαίσιο των οδηγιών του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11-08-2011 σύσκεψη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, του συμβούλου Υγείας της Περιφέρειας κ. Τσίγκα, της Διευθύντριας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας κ. Κωστοπούλου και του υπεύθυνου σε θέματα απολύμανσης.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η παρακολούθηση των μέτρων που έχουν ληφθεί τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα, όσο και από τους Δήμους και αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ήταν από τις πρώτες σε όλη την Ελλάδα που έκανε τους σχετικούς ψεκασμούς.

Παράλληλα έχουν εφαρμοστεί κατά γράμμα οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων των Δήμων, προκειμένου να γίνει ένας συνολικός απολογισμός των μέτρων που έχουν ληφθεί.