Δημιουργία δικτύου εθελοντικών ομάδων στο Δήμο Πύλης

kalaintzi
Την Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 19.30 στο Δημαρχείο του Δήμου Πύλης,θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τοπικών φορέων και δημοτών με θέμα:΄΄Δημιουργία δικτύου εθελοντικών ομάδων στο Δήμο Πύλης΄΄.
Στην συνάντηση θα παρευρίσκεται η κα.Πόπη Καλαϊτζή,Ιατρός,υπεύθυνη εθελοντισμού Μ.Κ.Ο. Όασις.
Καλούνται τα τοπικά συμβούλια,οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι,οι τοπικοί φορείς και οι δημότες του Δήμου Πύλης να παρεβρεθούν και να υποβάλλουν προτάσεις,για την δημιουργία δικτύου εθελοντικών ομάδων στο Δήμο Πύλης.
Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς,που η καθημερινότητα μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη λόγω της οικονομικής κρίσης,η ανάγκη για στήριξη αξιών και παραδόσεων μοιάζει πιο επιτακτική από ποτέ…
Είναι ευκαιρία για όλους μας να δείξουμε πως εδώ,στον τόπο μας,διατηρούμε ζωντανές και αναλλοίωτες αξίες όπως η αγάπη,ο σεβασμός,η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια.
Μέσα σ΄αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται γύρω μας οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε.Να ενώσουμε τις όποιες μικρές ή μεγάλες μας δυνάμεις και να προσφέρουμε…
Ας ξεκινήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια προσπάθεια που θα αποδεικνύει πως για όλους εμάς δεν είναι το χρήμα το παν,αλλά η ανθρώπινη επαφή και το χαμόγελο.
Μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο να αναζητήσουμε και να βρούμε όλα όσα μας ενώνουν και να θέσουμε μαζί τους στόχους για τον Δήμο μας.
Στο πλαίσιο αυτό και με την σκέψη ότι ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι μια πράξη μέσα από την οποία όλοι μας μπορούμε να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες,να γίνουμε ενεργοί και πραγματικά χρήσιμοι για τον διπλανό μας,ας γίνουμε όλοι μαζί εθελοντές στην ομάδα του Δήμου Πύλης.
Γιατί…
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Θα πρέπει να τονιστεί ότι από την ημέρα της συνάντησης και μετά θα μπορούν όσοι το επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα εθελοντισμού του Δήμου Πύλης,αρκεί να συμπληρώσουν μια αίτηση που  θα αναγράφονται τα ατομικά στοιχεία,η επαγγελματική απασχόληση,οι γραμματικές γνώσεις,οι επιπλέον δεξιότητες-ενδιαφέροντα,ο τομέας εθελοντικής προσφοράς(περιβάλλον,πολιτισμός,κοινωνικού χαρακτήρα,ενημέρωση,τουρισμός,υγεία,αθλητισμός,άλλη δράση/πρόταση)  καθώς και το ενδιαφέρον για προσφορά σε όλο το νέο Δήμο Πύλης ή σε πιο τοπικό διαμέρισμα.
Περιμένουμε τις προτάσεις τις ιδέες,την υποστήριξη όλων των πολιτών του νέου Δήμου Πύλης.