Σύσκεψη για τον κορονοϊό στο Δημαρχείο Τρικκαίων

Χωρίς πανικό και με πιστή τήρηση των συμβουλών του ΕΟΔΥ, το πλαίσιο της σύσκεψης για τον κορονοϊό στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2020 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου συγκάλεσε σύσκεψη με τους εκπροσώπους του νοσοκομείου Τρικάλων, του Ιατρικού, Οδοντιατρικού Φαρμακευτικού Συλλόγων Τρικάλων και τη συμμετοχή της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας.
Η συζήτηση κινήθηκε σε δύο άξονες: τα υπάρχοντα μέτρα του ΕΟΔΥ και συνολικά των υγειονομικών υπηρεσιών, και τις ενέργειες του Δήμου Τρικκαίων.
Αρχικώς, ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε τα μέτρα που έχουν  ήδη ληφθεί:
– ματαίωση καρναβαλικών εκδηλώσεων
– παροχή αντισηπτικών στα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
– συμβουλές στα ΚΑΠΗ για την πιστή τήρηση των οδηγιών
– διευκρίνιση ότι σχολικές μονάδες κλείνουν ΜΟΝΟ με απόφαση των Υπουργών Παιδείας  και Υγείας, μετά από γνώμη της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού
– ειδική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου (trikalacity.gr) για τον ιό, τα μέτρα, τις επί μέρους προφυλάξεις και διατάξεις.
Ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, συστήνει πιστή τήρηση των υπαρχόντων μέτρων προφύλαξης και θα διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια, όταν αυτά του διατεθούν.
Επίσης, η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα ενημέρωσης από τις έγκυρες, εγκεκριμένες κρατικές δομές, συστήνοντας σε όλους τους πολίτες των Τρικάλων, να απευθύνονται στον ΕΟΔΥ (210 52.12.000 και 210.52.12.054) για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τη συγκεκριμένη λοίμωξη.
Οι παριστάμενοι επιστήμονες έθεσαν τα επιστημονικά δεδομένα για τον ιό, εστιάζοντας στην ανάγκη, όλοι και όλες να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες. Ενημέρωσαν, επίσης, για τις προεργασίες, προετοιμασίες και προφυλάξεις από το Νοσοκομείο Τρικάλων και τους γιατρούς στον Δήμο Τρικκαίων.
Στη συνάντηση μετείχαν: η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη- Μπαλοδήμου, ο  κ. Χρήστος Ζήσης, παθολόγος, επιμελητής Α, εκ μέρους του Νοσοκομείου Τρικάλων, η κ. Δήμητρα Νάτσινα, μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Κ. Ντουρντούνης) ο ομόλογός του, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Απ. Βαλτάς, και ο δημοτικός σύμβουλος – οφθαλμίατρος κ. Νίκος Σακκάς.