Ανδρέας Ξανθός από το Γ.Ν. Τρικάλων: Υπερβάλλαμε εαυτούς για να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρώην Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, όπου επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χώρους υγείας.

Πρώτος του σταθμός ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου τον υποδέχθηκε στον αύλειο χώρο ο νέος Διοικητής του ΓΝΤ Κων/νος Γρηγορίου. Λίγο μετά, στην σύσκεψη που ακολούθησε στο γραφείο του Διοικητή και στην οποία πήραν μέρος ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, οι πρώην Βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο Γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Νταούλας  και το μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου Γιώργος Καπέλος, συζητήθηκαν όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού και εντοπίστηκαν παραλείψεις και προβλήματα, τόσο σε έλλειψη υποδομών όσο και σε ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Λίγο αργότερα στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μίλησε στο προσωπικό του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο υγείας υπό τον ίδιο έδωσαν μια αληθινή μάχη, υπερβάλλοντας εαυτούς για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ.

«Σαφώς και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν αστοχίες, προβλήματα και παραλείψεις στον τομέα της υγείας, όμως επιτελέστηκε ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο, παρόλες τις δυσκολίες και τις ανοιχτές πληγές που άφησε πίσω της η κρίση. Η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη δείχνει τα πρώτα δείγματα γραφής και σ’ αυτόν τον τομέα και οι πολίτες μπορούν πλέον να συγκρίνουν οράματα και πολιτικές» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Ανδρέα Ξανθού προς τους εργαζομένους του νοσοκομείου. Ακολούθησε εκτενής διαλογική συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με υποβολή διαφόρων ερωτημάτων προς τον πρώην Υπουργό Υγείας.