Συνεχίζεται για 2η μέρα το πανελλήνιο συνέδριο των ζαχαροπλαστών στα Τρίκαλα

Συνεχίζονται από το πρωί στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», οι εργασίες του 25ου πανελλήνιου συνεδρίου της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών ζαχαροπλαστών Ελλάδας, με την συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου από όλη τη χώρα.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, το πρωί του Σαββάτου βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο χώρο του συνεδρίου, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕΕ Κώστας Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών ζαχαροπλαστών Ελλάδας Ιωάννης Γλύκος, ο Πρόεδρος του σωματείου γαλακτοζαχαροπλαστών Τρικάλων Αντώνης Καραλής, ο Πρόεδρος του Ελληνικού οργανισμού ανακύκλωσης Βαγγέλης Καραμίντζιος, ο Πρόεδρος των ΕΒΕ Τρικάλων Βαγγέλης Αγγελάκης, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας Τάσος Λάππας κ.α., οι οποίοι τοποθετήθηκαν από το βήμα του συνεδρίου.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναλύθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το υψηλό κόστος ενέργειας, με συνέπεια την αύξηση της τιμής των παραγόμενων προϊόντων και την μείωση της κατανάλωσης. Παρουσιάστηκαν ακόμη και όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες του κλάδου, σε μια πλήρως ανταγωνιστική αγορά με αναβαθμισμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και φρέσκα ποιοτικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα περιείχε και παράλληλο πρόγραμμα για τους συνοδούς με ξενάγηση στα Μετέωρα και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.