Συνάντηση μετά από 50 χρόνια των μαθητών του Γυμνασίου ΠΥΛΗΣ

Συνάντηση των Συμμαθητών που αποφοίτησαν κατά το Σχολικό Έτος 1968-1969  από το Εξατάξιο  Γυμνάσιο  Πύλης

Νοσταλγικές στιγμές έζησαν το Σάββατο 31 Αυγούστου το βράδυ οι συμμαθητές και συμμαθήτριες απόφοιτοι το 1969 από Λύκειο και μετέπειτα Εξατάξιο Γυμνάσιο Πύλης που συναντήθηκαν , για πολλοστή φορά ύστερα από 50 ολόκληρα Χρόνια στην Πύλη

Πρώτος σταθμός της συνάντησης τους ήταν στον αύλειο   χώρο του Γυμνασίου Πύλης, τώρα στεγάζεται το Δημαρχείο Πύλης, εκεί μέσα σε από μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα αφού πρώτα αντάλλαξαν θερμή χειραψία και ζεστό εναγκαλισμό μεταξύ τους, μαζί πάντα παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις και ο πρώην Διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλειος Αρβανίτης, ήρθαν στην θύμηση  τους παλαιές μαθητικές νοσταλγικές στιγμές από εκείνα τα νεανικά χρόνια.

Αφού βγήκαν και οι κλασικές αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο το παλαιό Γυμνάσιο Πύλης κατευθύνθηκαν  προς την Ταβέρνα –Ουζερί «Ο ΜΑΚΗΣ» στην Πύλη για ένα απολαυστικό δείπνο.

Σύντομο καλωσόρισμα έκανε ο Συμμαθητής κ. Ιωάννης Μπλέτσας απευθυνόμενος σε όλους και ιδιαίτερα στον Διευθυντή και Καθηγητή Φιλόλογο τότε του Γυμνασίου Πύλης, κ. Βασίλειο Αρβανίτη.

Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για εσάς τους ίδιους που κατακτήσατε τον αγώνα της ζωής επαγγελματικά ,κοινωνικά και για το Λύκειο Πύλης.

Συνεχίζοντας ο κ. Μπλέτσας τόνισε ότι χαίρομαι που είστε εδώ απόψε να νοιώσουμε το δέσιμο που υπήρχε  μεταξύ μας  και να αναπολήσουμε την νοσταλγία των μαθητικών χρόνων ύστερα από 50 χρόνια.

Τελειώνοντας  ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην συνάντηση δώσατε μια δροσερή νότα χαράς και νοσταλγίας. Το λόγο πήρε ο κ. Αρβανίτης ο παλιός Καθηγητής τους  ο οποίος τόνισε, την χαρά του και την ευχαρίστηση για την πρόσκληση σε αυτήν την συνάντηση επισημαίνοντας απευθυνόμενος προς τους πρώην μαθητές του  ότι πετύχατε τα μέγιστα. Το Γυμνάσιο Πύλης  είχε μεγάλες επιτυχίες ήθος, επίπεδο για όλα τα παιδιά του Γυμνασίου Πύλης, παρά τιε δυσκολίες που αντιμετωπίζανε.

Ο  κ. Αρβανίτης έκλεισε την ομιλία του με μια φράση του Αριστοτέλη  ¨Οι Ηλικιωμένοι έχουν μεγάλο παρελθόν και λίγο μέλλον.   Ενώ οι Νέοι έχουν μικρό παρελθόν και μεγάλο μέλλον.